Bársonyos Reform

A bársonyos reformoktól tényleg nem kell félni, nem fognak fájni. A konvergencia, versenyképesség jelszava kapitalista métely, ezektől most megvédjük a népet. Red Velvet bácsi összegyűjti nektek, mitől kap erőre a magyar gazdaság. Az első három hét eredménye: -420 milliárd!

Utolsó kommentek

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Gyurcsány: "nem lesz több megszorítás"

2008.05.23. 11:34 | Red Velvet | Szólj hozzá!

"Nincs más lehetőség, csak a reformok, vallja a magyar miniszterelnök" címmel közölt pénteken interjút Gyurcsány Ferenccel a Les Échos című francia gazdasági napilap.
"Gyurcsány Ferenc számára megsokasodtak a nehézségek: a megszorító intézkedéseket a márciusi hármas népszavazáson a választók jelentős többsége elutasította, áprilisban kisebbségbe került a kormány, feltámadt az ellenzék, népszerűségi mutatója zuhanórepülésben. De a szocialista magyar miniszterelnök nem szándékozik letérni a megkezdett útról" - írta a Les Échos, ismertetve a kormányfő párizsi látogatása alkalmából készült interjút. 
"A referendum nem tette megvalósíthatatlanná a reformokat, de megszabta azokat a határokat, amelyek nem léphetőek át" - fogalmazott a lapnak a kormányfő, aki szerint "Magyarországnak nincs más választása, mint folytatni a reformokat".
A SZDSZ-nek a kormányból való távozása kapcsán pedig azt hangsúlyozta, hogy a liberálisok kijelentették: támogatják a kormány javaslatait a parlamentben, amennyiben azok a reformokban való továbblépésről szólnak. 
A legjelentősebb francia gazdasági újság szerint Gyurcsány szavai kételkedésre adnak okot, mivel egy újabb költségvetési megszorítás nehezen tűnik megvalósíthatónak azután, hogy a megszorító politika három szimbolikus intézkedését a vizitdíjról, a kórházi napidíjról és a tandíjról a választók több mint nyolcvan százaléka elutasította a népszavazáson, és azután, hogy a liberálisok kiléptek a kormányból. 
Ezt a tényt maga Gyurcsány is elismeri a Les Échos-nak: "Nem lesz több megszorítás. Az elkövetkező évben nyugodt reformokat folytatunk, a hangsúlyt a szociális igazságosságra és a magyar gazdaság nagyobb versenyképességére helyezzük". 
A Les Échos hangsúlyozza: a 2006-os választások után gőzerővel megindított reformok után a kormányfő mostantól "lassabban" kíván haladni "több párbeszéddel" és "több nyitással". A költségvetési kiadásokat továbbra is kézben kívánja tartani, de nem tervez járulékemelést, mert nem látja annak szükségességét: "Az elmúlt két évben megtett intézkedések meg fogják hozni gyümölcseiket. A nehezén már túl vagyunk. Számítottunk arra, hogy a ciklus eleje nehéz lesz, a következő évek már könnyebbek lesznek" - fogalmazott a lapnak Gyurcsány. (MTI, 2008. május 23.)
Értik ugye? A reformok folytatódnak, csak egy kicsit máshogy. Például nem fognak fájni, hanem örömet okoznak. Nem elveszünk, hanem osztogatunk. Finoman kiskanállal adagoljuk a langyos reformot, nem úgy öntjük a népre. Minden könnyebb lesz, de nem adjuk fel. Mi az hogy? Nagyon is!

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://barsonyosreform.blog.hu/api/trackback/id/tr48484122

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Reakció - polgári underground 2008.06.25. 13:32:43

Lesz még bársony, lesz még lágy kenyér I. Tartozunk egy vallomással: nem tudunk ellenállni Gyurcsány Ferenc bársonyos reformjainak. Mostantól rendszeresen megemlékezünk a bársonyos fordulat legújabb fejleményeiről, s szívünket melegség tölti el, látv…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: gazdaság gyurcsány reform osztogatás
süti beállítások módosítása