Bársonyos Reform

A bársonyos reformoktól tényleg nem kell félni, nem fognak fájni. A konvergencia, versenyképesség jelszava kapitalista métely, ezektől most megvédjük a népet. Red Velvet bácsi összegyűjti nektek, mitől kap erőre a magyar gazdaság. Az első három hét eredménye: -420 milliárd!

Utolsó kommentek

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Áfaemelésből fedezzük a bársonyos reformokat

2008.06.13. 13:05 | Red Velvet | 1 komment

Magyarország nincs abban a helyzetben, hogy jelentős adócsökkentést hajtson végre - mondta Kovács László uniós adó- és vámügyi biztos a II. Nemzetközi Adókonferencia sajtótájékoztatóján. Egy jelentős adócsökkentés a biztos szerint hosszabb távon valószínűleg növelné az adófizetési hajlandóságot és pozitív lenne a mérleg, de nem félév vagy egy év, hanem három-négy év alatt. Magyarországnak most nincs ennyi ideje, a konvergenciaprogram legsürgősebb célja a hiány csökkentése - mondta Kovács László. Az adórendszer lényeges egyszerűsítése, átláthatóságának, kiszámíthatóságának a megteremtése azonban nem jár bevételkieséssel - hívta fel a figyelmet. (Zoom, 2008. június 13.)

A miniszterelnök egyetért az Oriens pénzügyi tanácsadó gazdasági helyzetelemzésével, azonban a cég programját nem fogadja meg, csak szemezget belőle - ez derült ki a szocialista politikusok kétnapos tanácskozásán. Gyurcsány Ferenc szeretne adót és járulékot csökkenteni, azonban nem a szociális kiadások visszafogásának árán. Akkor mégis hogyan? Elképzelhető, hogy ÁFA emelésre készül a kormány. ... A miniszterelnök által említett kedvezmények kigyomlálása lehet a legnagyobb lépés: az adó-jóváírási lehetőségek szűkítése akár százezreket is érinthet - ha csak kis mértékben is. Az adórendszeren belüli átalakításokat pedig úgy lehet értelmezni: a munkát terhelő adók néhány százalékkal csökkenhetnek, ez azonban praktikusan - mivel a miniszterelnök nem akar szociálisan érzékeny területekre lépni az ingatlanadóval kapcsolatos felvetéseket pedig nem támogatta - csak a fogyasztást terhelő adók növeléséből finanszírozható. Azaz ősszel számíthatunk az ÁFA, a jövedéki adók vagy a - már most is kiugróan magas - illetékek megemelésére. (Hírszerző, 2008. június 13.)

Összeáll azért ez lassan. Áfa-emelésből fedezzük a szociális túlköltéseket. Azt úgy nagyjából belátták, hogy a munkára rakódó adóterhek miatt Magyarorzság súlyos, már-már beláthatatlan versenyhátrányra tett szert. Ezeket tehát csökkenteni kell. Ennek fedezetét viszont újabb adóemeléssel teremtik elő. Már csak ezért is megérte adóügyi biztost küldenünk a zunijóba. Most még megtudhatjuk azt is, hogy Brüsszel sem akar mást, mint bársonyos adóreformot adómegújítást.

A bejegyzés trackback címe:

https://barsonyosreform.blog.hu/api/trackback/id/tr50518152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Címkék: gyurcsány reform jólét osztogatás nyugdíjemelés
süti beállítások módosítása