Bársonyos Reform

A bársonyos reformoktól tényleg nem kell félni, nem fognak fájni. A konvergencia, versenyképesség jelszava kapitalista métely, ezektől most megvédjük a népet. Red Velvet bácsi összegyűjti nektek, mitől kap erőre a magyar gazdaság. Az első három hét eredménye: -420 milliárd!

Utolsó kommentek

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Sokszorosan kifizetik az eltörölt vizitdíjat: (újabb) -3 milliárd

2008.07.01. 22:27 | Red Velvet | 1 komment

A háziorvosok után a járóbeteg-szakrendelők is több pénzt szeretnének, "mivel a vizitdíj eltörlését ők is megszenvedték". A március 9-i népszavazás után azonban nem álltak egyből sorba, sőt Székely Tamástól várták azt, hogy a családorvosok után "magától" a járóbeteg-rendelőknek is nyújt segítő jobb kezet.
"Örülök, hogy a háziorvosok kaptak kompenzációt, de nekünk is járna. A kieső bevétel tíz százalékot tesz ki az OEP térítés arányában, ez pedig az ellehetetlenüléshez vezethet - közölte Varga Imre, a Medicina2000 Poliklinikai és Járóbeteg Szakellátási Szövetségnek elnöke.
A szakrendelők azt szeretnék elérni, hogy akárcsak a háziorvosok, úgy a járóbeteg-intézetek is megkapják az 50 forintot jogviszony-ellenőrzésenként. Ez Varga szerint a kieső bevételek 20 százalékát térítené meg, ezért további lépéseket is szorgalmaznának. Így például igényt tartanának az alapdíj emelésre, illetve ha egyes ellátási formák finanszírozását megemelnék.
Az egészségügyi tárcánál foglalkoznak a szövetség megkeresésével, mint az államtitkár lapunknak elmondta, érdemi tárgyalásokat folytatnak az érintettekkel, megállapodás viszont csak nyár végére, ősz elejére várható. (Hírszerző, 2008. július 1.)

Forrás: [origo]Ez az igazi népművészet! A vizitdíjból hétmilliárd bevétel származott, de már vagy tízet visszaadtak belőle. Lehet, hogy mégis kár volt kidobni a vizitdíj-automatákat. Elég lett volna kicsit nagyobb címletre állítani és felszerelni az egészségügyi minisztérium ajtaja mellé. Így nem is kéne az újabb és újabb orvosobbiknak többeltpénzt kérni a költségvetésből, elég lenne egy cédulára ráírni a vágyakat, bedugni az automatába és már jönne is adóforint, mint a köles. Mivel pártunk és kormányunk a kihagyot egy hét alatt is gőzerővel dolgozott, bársonyosságból nyáron sincs hiány, hamarosan retrospektív sorozatunk következik.

A bejegyzés trackback címe:

https://barsonyosreform.blog.hu/api/trackback/id/tr78548790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Címkék: reform egészségügy osztogatás székely tamás
süti beállítások módosítása