Bársonyos Reform

A bársonyos reformoktól tényleg nem kell félni, nem fognak fájni. A konvergencia, versenyképesség jelszava kapitalista métely, ezektől most megvédjük a népet. Red Velvet bácsi összegyűjti nektek, mitől kap erőre a magyar gazdaság. Az első három hét eredménye: -420 milliárd!

Utolsó kommentek

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

A nap bársonyos címe a Népszavában: Gyorsító sávban a kormány

2008.06.12. 10:45 | Red Velvet | 3 komment

Az uniós átlagot tartósan meghaladó 2 százalékos növekedést állítja a kormány a következő két év célkeresztjébe. Mindezt úgy akarják megteremteni, hogy a már elért szociális biztonságot az ország megőrizze - ebben értettek egyet a tegnap véget ért dobogókői tanácskozáson vezető szocialista politikusok.

A kormányzati ciklus első két évének legfontosabb feladatát alapvetően sikerült a kormánynak teljesítenie. Nem kevés áldozattal, jelentős szerkezetátalakításokat hajtott végre, aminek eredményeként egyensúlyi pályára állt a magyar költségvetés - erről Gyurcsány Ferenc kormányfő beszélt a tanácskozásának végén. A miniszterelnök szerint egyetértés alakult ki abban is, hogy a gazdaság trendfordulónál tart, a ciklus következő két évében az egyensúly megtartása mellett a kormányzati politika fókusza a gazdaság növekedésének élénkítésére helyeződik át, de úgy, hogy ez közben nem veszélyeztetheti a szociális biztonságot. A felszólalók egyetértettek, hogy a gazdaság élénkítéséhez, munkahelyteremtéshez egyszerre több területen kell összehangolt lépéseket tenni. Ezek közt említette a kormányfő az adó- és járulékrendszer korrekcióját, a szociális ellátások rendszerének, és a szakképzésnek a gazdaság igényeihez jobban igazodó átalakítását.

A kormányfő szerint a jóléti-szociális támogatások nem csökkenthetőek, a nyugdíjak növelésének svájci indexálását meg kell tartani. Nem lehet cél a segélyezésre szánt kiadások csökkentése sem, de szükség van a támogatások célzottabb felhasználására; a munkához való utat kell, hogy "megnyissák" a támogatásra szorulók előtt. Az adó- és járulékrendszer megújítása nem járhat együtt szociális célú források kivonásával a rendszerből. (Népszava, 2008. június 12.)

A mai munkaversenyben a Népszava nehéz hajrában megelőzte a Magyar Nemzetet a hosszú távú szervilizmus a párthoz versenyszámban. A Magyar Hírlap "Az előrehozott választás a gondok megoldásának kulcsa" c. cikke miatt holtverseny alakult ki az élmezőnyben, valószínűleg célfotó fog dönteni.

Miért van, hogy a súlyos mellébeszélés egycsapásra előhozza a 80-as évek kádári nyelvét? "A szociális biztonságot megőrizzük." "Legfontosabb feladatainkat alapvetően sikerült teljesíteni." "A felszólalók egyetértettek abban, hogy összehangolt lépéseket kell tenni". Már csak azt várom, mikor nevezik ki Fejti Györgyöt reformügyi kormánybiztosnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://barsonyosreform.blog.hu/api/trackback/id/tr95516107

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ExCon 2008.06.13. 10:09:40

Ha tényleges adócsökkentés lenne a megkurtított szociális kedvezmények miatt robbantana ki népfelkelést a Fidesz.

Atlas 21 2008.06.13. 12:28:21

Azt is feltehetnétek, hogy a fogatlan Kovács az unió nevében (!) kijelentette, hogy nem lehet Mo-n adócsökkentés.

Red Velvet 2008.06.13. 12:35:12

Megtaláltam a hivatkozást. Érdekes legalábbis. Még éppen befér a következő posztba.
Címkék: gazdaság gyurcsány jólét adócsökkentés közteherviselés
süti beállítások módosítása