Bársonyos Reform

A bársonyos reformoktól tényleg nem kell félni, nem fognak fájni. A konvergencia, versenyképesség jelszava kapitalista métely, ezektől most megvédjük a népet. Red Velvet bácsi összegyűjti nektek, mitől kap erőre a magyar gazdaság. Az első három hét eredménye: -420 milliárd!

Utolsó kommentek

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Visszavonják az egészségbiztosítási törvényt: -7,5 milliárd (eddig)

2008.05.09. 17:17 | Red Velvet | 1 komment

Gyakorlatilag kukába dobhatjuk az elmúlt egy-másfél évet, legalábbis ami a nagy egészségbiztosítási reformot illeti. Székely Tamás egészségügyi miniszter ugyanis jelezte, vissza kell vonni több-pénztáras törvényt, igaz az még a szocialisták körében sem egyértelmű, hogy hogyan. Az sem világos, pontosan mit is akarnak a szocialisták egészségbiztosítási reform néven csinálni. A koalíció felbomlása után ugyanis az MSZP raportőri csoportja buzgón belefogott, hogy a hőn áhított regionális egészségügyi biztosítási rendszert léptesse életbe, de ez most szintén kipukkadni látszik. Korábban a Magyar Orvosi Kamarát is magába foglaló Nemzeti Egészségügyi Kerekasztal is gyakorlatilag ugyanilyen koncepciót dolgozott ki. Melyet egyébként a Fidesz be is nyújtott a parlamentnek.  

Az elmúlt egy éves huzavona egyébként körülbelül félmilliárd forintba került az államnak. Eddig ugyanis 440 millió forintot költöttek a 22 pénztár megalapítására, az Egészségügyi Minisztérium pedig már decemberben több tízmillió forintért kezdte el hirdetni a többpénztáras rendszert. Hogy pontosan mennyi is lesz a végösszeg azt egyelőre nem tudni, mivel a törvény hatályon kívül helyezése újabb milliókat emészhet fel. Mindeesetre a PM közleményében tudatta: "amennyiben az Országgyűlés módosítja a pénztártörvényt, a tárca olyan megoldásokat keres a módosítás végrehajtására, amely nem eredményez jelentős kiadásokat az államháztartás számára".  (Hírszerző, 2008. május 9.)

Konrád nevű kedves olvasónk hozzászólása alapján is tudjuk, hogy a népszavazáson elbukó co-payment rendszer kompenzációja idén 7 milliárd forintba kerül az államnak. (Ez éves szinten jövőre már 10 milliárd forint, de ezt most a korrektség kedvéért nem számítjuk ide.) A járulékos haszon elmaradása, azaz a többpénztáras rendszertől remélhető megtakarítás mértékére szintén nincsen becslésünk, de a jó megfejtést beküldő szakértő olvasóink között egy kicsi, zsebben hordható OEP-igazgatót sorsolunk ki.

Addig is: Cser Ágnest a kormányba!

A bejegyzés trackback címe:

https://barsonyosreform.blog.hu/api/trackback/id/tr18461620

Trackbackek, pingbackek:

Pingback: alternatíva - A kisebbségi kormányról 2008.05.12. 16:13:51

[...]az egészségügyi reform eddigi eredményeit azzal, hogy az új eü. miniszter visszavonta az egészségbiztosítási törvényt. Bravó. Csak aztán[...]

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Címkék: gazdaság reform egészségügy osztogatás székely tamás
süti beállítások módosítása