Bársonyos Reform

A bársonyos reformoktól tényleg nem kell félni, nem fognak fájni. A konvergencia, versenyképesség jelszava kapitalista métely, ezektől most megvédjük a népet. Red Velvet bácsi összegyűjti nektek, mitől kap erőre a magyar gazdaság. Az első három hét eredménye: -420 milliárd!

Utolsó kommentek

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Több pénzt több közszolgának: -26 milliárd

2008.05.28. 08:15 | Red Velvet | 2 komment

Egyösszegű bérkiegészítést kapnak a köztisztviselők és a közalkalmazottak. Az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács (OKÉT) tegnapi ülésén a szociális partnerek és a kormány képviselői egyetértettek abban, hogy a vártnál magasabb inflációs szint miatt ki kell egészíteni a közszférában dolgozók keresetét. Eszerint megközelítően 1 százalékos többletbérre lenne szükség a megállapodás betartásához. Egyetértettek a felek abban, hogy minden közszférában dolgozó két ütemben azonos összegű többletjuttatást kapjon. Egyszázalékos emelés esetén minden munkavállaló megközelítően bruttó 25 ezer forint egyszeri kifizetéssel számolhatna.

Felfüggesztette a parlament hétfőn a közalkalmazottak jogállásáról szóló törvény részletes vitáját. A múlt hét végén nagy felháborodást okozott a Magyar Bálint (SZDSZ) és Filló Pál (MSZP) által benyújtott módosító indítvány, amely felhatalmazná a kormányt, hogy határozza meg azokat a munkaköröket, amelyekben a munkáltató közalkalmazotti helyett munkajogviszonyt létesíthetne. „A kormánypárti képviselők belátták, hogy nem lehet szembemenni a szakszervezetekkel, ezért javasolták a részletes vita elhalasztását” – tudtuk meg Filló Páltól. A képviselő a saját nevében vissza is vonta a javaslatot, bár helyesnek tartja a változtatási elképzeléseket. (Vg.hu, 2008.május 28.)

Első bársonytörvény: kapjanak több pénzt, mert reálértéken meg kell őrizni a fizetésüket (az enyémet miért nem?). Második bársonytörvény: nem csökkenhet a létszámuk egy jottányit sem. A 2006 eleji 806 ezerről  sikerült 749 ezerre csökkenteni a köztisztviselők és közalkalmazottak számát. Többnyire úgy, hogy pl. önkormányzati sofőrök, iskolai portások, kórházi patikusok kikerültek a közalkalmazottaknak járó védernyő alól, és lettek, aminek egy normális országban lenniük kell: munkavállalók.  Ennek most véget vetünk, a legfontosabb érték az (állami pénzből élő) ember. A 25 ezer forintos bruttó bér munkáltatói költsége kb. 35 ezer forint, összesen 26 milliárdot kell tehát kicsengetni. Minden hatalmat a dolgozóknak!

A bejegyzés trackback címe:

https://barsonyosreform.blog.hu/api/trackback/id/tr18491261

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

adaniel · http://antaldaniel.blogspot.com 2008.06.04. 20:18:24

Inkorrektnek tartom ennek a tételnek a szerepeltetését. A tervezettnél magasabb infláció révén az állam olyan, nem demokratikusan megszavazott inflációs adóhoz jutott, amit az alanyok egy részének (konkrétan a saját alkalmazottainak) a törvénynek megfelelően visszaad. Szerintem ez egy nullás tétel, és ha nem adnánk vissza az infláció formájában elvett jövedelmet, az volna 26 milliárdos bújtatott adóemelés.

Slim Panatella 2008.06.05. 13:45:35

Ez igaz, de miért kell garantálni a fizetésből élők egy csoportjának, hogy őket nem sújthatja az infláció?
Címkék: költségvetés béremelés közalkalmazott filló
süti beállítások módosítása