Bársonyos Reform

A bársonyos reformoktól tényleg nem kell félni, nem fognak fájni. A konvergencia, versenyképesség jelszava kapitalista métely, ezektől most megvédjük a népet. Red Velvet bácsi összegyűjti nektek, mitől kap erőre a magyar gazdaság. Az első három hét eredménye: -420 milliárd!

Utolsó kommentek

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Nemcsak bársonyos, gyors is a hátraarc: -10 milliárd (csak idén)

2008.06.02. 13:40 | Red Velvet | Szólj hozzá!

Június elsejétől átlagosan 47 százalékkal emelkedett a háziorvosi praxisok díjazása. Mindez az idén 10 milliárd forintjába kerül az Országos Egészségbiztosítási Pénztárnak.

A kormány két hete fogadta el a háziorvosi praxisok finanszírozásáról szóló rendeletet. A szabályozás június 1-jei hatállyal lépett életbe. Eszerint a háziorvosok különböző jogcímen megnövekvő bevételei 10 milliárd forintot tesznek ki, ami a jövő évi költségvetésben is biztosított. Az egészségügyi miniszter elmondta: a háziorvosok minden beteg jogviszonyának ellenőrzésekor alkalmanként 50 forintot kapnak. A házi gyermekorvosok esetében - mivel a kiskorúaknak automatikusan jár az ellátás - az egyszeri ellenőrzést követően a fix díjazás nő. Emelkednek a szakmai szorzók, a háziorvosi praxisok fix összegű díját átlagosan 47 százalékkal növelik, és azért is pluszpénzt kap az orvos, ha több szakasszisztenssel dolgozik.

Kertai Aurél, a Budapesti Orvosi Kamara háziorvosi szekciójának vezetője úgy véli: ez csak a kezdeti lépés, további finanszírozás-növelésre van szükség. Elmondta: havi egy-két alkalommal derül ki a jogviszony ellenőrzésekor, hogy a betegnek nincs érvényes biztosítása. Hozzátette: sokuk ekkorra már rendezte a jogviszonyát, csak az átfutási idő miatt a rendszerben még nem aktiválták.

Az egészségügyi miniszter a múlt héten arról számolt be, hogy a kormány tervei szerint változtatnak a háziorvosok gyógyszerfelírási szabályain. Székely Tamás hozzáfűzte: 53 év a jelenleg dolgozó háziorvosok átlagéletkora, több mint 10 százalékuk nyugdíjasként látja el a betegeket. A kormány éppen ezért plusz támogatást nyújtana azoknak a nyugdíj előtt álló orvosoknak, akik felvesznek egy rezidenst, és később átadják neki a praxisukat. Mintegy 160 több mint egy éve betöltetlen háziorvosi praxis van Magyarországon, ezek betöltéséhez a kormány kedvezményeket és anyagi támogatást ajánl. Iinforádió, 2008. június 2.)

Erről már írtunk, de akkor még csak a tervezésnél jártunk. De azt mondták, húzzunk bele, hát belehúztunk. Nem szarozunk annyit, mint a reformokkal, két hét elég a pénzosztáshoz. De be kell látnunk, hogy ez is kevés, hiszen a kamara még mindig nem eléggé elégedett. Mis sem, ezért tovább fogunk harcolni. Bevezetjük a hálapénzkiegészítését, azoknak a háziorovosoknak az esetében, akik még kezdők és nem mernek sokat kérni vagy mondjuk nyaralnak. A távlatok végtelenek.

A bejegyzés trackback címe:

https://barsonyosreform.blog.hu/api/trackback/id/tr40499361

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: egészségügy osztogatás béremelés székely tamás
süti beállítások módosítása