Bársonyos Reform

A bársonyos reformoktól tényleg nem kell félni, nem fognak fájni. A konvergencia, versenyképesség jelszava kapitalista métely, ezektől most megvédjük a népet. Red Velvet bácsi összegyűjti nektek, mitől kap erőre a magyar gazdaság. Az első három hét eredménye: -420 milliárd!

Utolsó kommentek

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Negyedére csökkentenék a távhő áfáját: -30 milliárd

2008.05.07. 23:22 | Red Velvet | Szólj hozzá!

"Több tízmilliárdos bevételi kiesést jelentene a költségvetésnek a szocialista Szanyi Tibor javaslata, ugyanakkor 12,5 százalékos árcsökkenést a távhőszolgáltatás fogyasztóinak. Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes 10, Szanyi Tibor szocialista képviselő 5 százalékra csökkentené a távhő áfáját. Az ötlet a távhőszolgáltatás árának dinamikus emelkedésé kapcsán merült föl. Az energiaágazatban inkább leépíteni kellene a támogatások, mint bevezetni újakat, hogy az árak tükrözzék a költségeket – mondta a FigyelőNetnek Hegedűs Miklós, a GKI Energiakutató és Tanácsadó Kft. vezetője. A szakember szerint nem szerencsés, hogy a nagyfogyasztókkal finanszíroztatják a lakossági fogyasztók által fizetett árakat. Hazánkban jelenleg a lakosság a nemzetközinél valamivel alacsonyabb, a nagyfogyasztók pedig valamivel magasabb árakat fizetnek. A távhőről lecsatlakozók árelőnye részben ebből a piaci torzulásból is fakad.
A kieső költségvetési bevétel tehát – ha csak a fővárost tekintjük- mintegy 9 milliárd forint lenne az áfa 20-ról 5 százalékra történő mérséklése esetén. A vidéki városokat is számolva a kiesett bevétel ennek többszöröse lenne. Igaz, ez a kieső bevétel még mindig jóval alacsonyabb, mint a FIDESZ élelmiszerek áfáját csökkentő javaslata, amelynek költségvetési hatása százmilliós nagyságrendű lenne." (FigyelőNet, 2008. május 7.)

 

Ez már majdnem elég bársonyos, de az lenne az igazi, ha a lakótelepen élőknek egyáltalán nem kéne fizetniük. A költségeket állják a nagyfogyasztók! Hogy azok többnyire közintézmények, iskolák, kórházak? Vagy munkahelyek, amelyek versenyképes bért próbálnának fizetni mondjuk a távfűtéses lakásban élőknek? Nem baj, annál rosszabb a kapitalizmusnak! Különben még a most szétosztogatott legalább 30 milliárdból egy normális szociális alapú kompenzációs rendszert kéne létrehozni a valóban rászorulóknak. Az pedig mégiscsak skandallum lenne.

BREAKING NEWS: Jó hír a bársonyos távfűtés szerelmeseinek, hogy a javaslatot immár a Fidesz is támogatja. Most éri meg a Szent István parkban 90 millás lakást venni, az adófizető pénzéből lehet fűteni.

A bejegyzés trackback címe:

https://barsonyosreform.blog.hu/api/trackback/id/tr95459243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: gazdaság áfa osztogatás távhő hagyó szanyi
süti beállítások módosítása