Bársonyos Reform

A bársonyos reformoktól tényleg nem kell félni, nem fognak fájni. A konvergencia, versenyképesség jelszava kapitalista métely, ezektől most megvédjük a népet. Red Velvet bácsi összegyűjti nektek, mitől kap erőre a magyar gazdaság. Az első három hét eredménye: -420 milliárd!

Utolsó kommentek

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Ez is kevés: sóval hintenék be az egészségügyi reform romjait

2008.05.26. 23:24 | Red Velvet | Szólj hozzá!

Üdvözli a pénztártörvény hatályon kívül helyezését a Nemzeti Egészségügyi Kerekasztal, de szükségesnek tartja a modellhez kapcsolódó többi jogszabály visszavonását is. A törvény megsemmisítése önmagában nem teremt megfelelő alapot a társadalmi egészségbiztosítás kialakításához, ezért szükség van a több-biztosítós modellhez kapcsolódó valamennyi jogszabály módosítására, illetve visszavonására - közölte Éger István, a Nemzeti Egészségügyi Kerekasztal ülését levezető elnök.

A testület program-nyilatkozatot is megfogalmazott a társadalmi egészségbiztosítás újjáépítéséről. Lényegesnek tartja az Országos Egészségbiztosítási Pénztár azonnali megerősítését, a "biztosítási piac megnyitása" érdekében létrehozott Egészségbiztosítási Felügyelet megszüntetését és egy társadalombiztosítási állandó bizottság létrehozását az Országgyűlésben. A szervezet visszautasítja a szabad demokrata egészségügyi kormányzás eredményeivel büszkélkedő, Az egészségügyi reform két éve címet viselő dokumentum megállapításait. A NEK fölszólítja a tárca vezetését, távolítsa el a dokumentumot a minisztérium honlapjáról, másként az lehet a látszat, hogy egyetért az abban foglalt megállapításokkal.
Az egészségügyi miniszternek újra kell osztania a kapacitásokat, és több, korábban megszüntetett egészségügyi intézmény újraindítását is át kell gondolnia - mondta Pesti Imre. A Fidesz szakpolitikusa a várólistákról azt mondta: az Egészségbiztosítási Felügyelet megállapítása szerint az átlagos várakozási idő egy év. A fideszes politikus közölte, hogy 2006 előtt nem, vagy alig volt várólista. (Magyar Hírlap, 2008. május 23.)


A Nemzeti Egészségügyi Kerekasztal Éger István és a Fidesz játékszere, de nem lennék meglepve, ha mostantól törvényeket is írna a bársonyos testület. Az Egészségbiztosítási Felügyelet 2007-ben 600 eljárást zárt le érdemi döntéssel, ezek közül 190 esetben bírságolt. Tehát a Felügyelet megszüntetése nem a betegek érdeke – inkább azoké, akiket korábban az elégtelen szolgáltatás miatt megbírságolt. Azt sem nehéz kitalálni, mit jelent az OEP működési költségeinek „szükséges szintre” emelése. Változatlan feltételek mellett költsünk többet – amit vagy a költségvetésből vesszük el, vagy járulékot emelünk. A NEK javaslata tehát így néz ki: tegyünk több pénzt az egészségügybe (valahonnan – erre nem tér ki), de szüntessük meg az ellenőrzést annak felhasználása fölött. Hozzunk létre egy újabb parlamenti gittegyletet, valamint egy külön fejlesztési alapot – mert bár az OEP-re többet költünk, de költsünk még egy külön fejlesztési alapra is. A dokumentumokat viszont el kell tüntetni a honlapról, lehetőleg rituálisan, táltos alkalmazásával. Ja, és minden hatalmat a dolgozóknak!

A bejegyzés trackback címe:

https://barsonyosreform.blog.hu/api/trackback/id/tr63489467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: reform egészségügy osztogatás közteherviselés
süti beállítások módosítása