Bársonyos Reform

A bársonyos reformoktól tényleg nem kell félni, nem fognak fájni. A konvergencia, versenyképesség jelszava kapitalista métely, ezektől most megvédjük a népet. Red Velvet bácsi összegyűjti nektek, mitől kap erőre a magyar gazdaság. Az első három hét eredménye: -420 milliárd!

Utolsó kommentek

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Megy a reform, de marad a hét Audi-kulcs

2008.06.16. 10:36 | Red Velvet | Szólj hozzá!

Várhatóan ismét előhúzza a kalapból a hét állami „pénztárra” épülő egészségbiztosítási javaslatát az MSZP. Formálódik a kormány új egészségbiztosítási reformja, amelyben ismét azt javasolhatják, hogy hét régióban jöjjenek létre állami pénztárak, amelyek a helyi igényeknek megfelelően szervezzék a betegek ellátását. A megvalósításhoz ráadásul nem is feltétlenül szükséges törvényt módosítani, hiszen elég lehet átalakítani az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) belső szervezeti egységét. Az egészségbiztosítónak ma is vannak megyei alszervezetei, s ezek helyett kell regionálisakat létrehozni. A kisebbségben kormányzó MSZP számára ez azért lehet csábító, mert így nem kell parlamenti többség a törvényváltoztatáshoz.

A szocialisták május elején még azt is fontolgatták, hogy törvényként terjesztik be az Országgyűlésnek a hét régióban, hét állami pénztár létrehozásáról szóló javaslatot, de erről végül letettek. Az MSZP képviselőcsoportja megosztott volt abban, hogy a még az SZDSZ-szel kidolgozott és elfogadott, a magántőkére is építő modellt létrehozó törvény visszavonásával együtt benyújtsák-e az új jogszabályt, amelynek normaszövege 90 százalékban megegyezett a régivel. A szocialista honatyák attól tartottak ugyanis, hogy a parlament nem szavazza meg elképzeléseiket. A most körvonalazódó változatban erre nem is lesz szükség. (Népszava, 2008. június 16.)

Dobjuk ki a törvény összes előnyét, de tartsuk meg a hátrányait! Azaz dehogy hátrány, hiszen így mégiscsak lehet hét regionális pénztárigazgatót és hozzávaló igazgatótanácsot gründolni, ez pedig az ütemes fejlődés csalhatatlan jele. A verseny nélküli hétszereplős piac igazi hungarikum, javasoljuk a nyugdíjbiztosító feldarabolását is, megbízható káderek szakemberek ahhoz is biztos lennének.

A bejegyzés trackback címe:

https://barsonyosreform.blog.hu/api/trackback/id/tr61523292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: reform egészségügy osztogatás
süti beállítások módosítása