Bársonyos Reform

A bársonyos reformoktól tényleg nem kell félni, nem fognak fájni. A konvergencia, versenyképesség jelszava kapitalista métely, ezektől most megvédjük a népet. Red Velvet bácsi összegyűjti nektek, mitől kap erőre a magyar gazdaság. Az első három hét eredménye: -420 milliárd!

Utolsó kommentek

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Nagy pénz, kis foci: -5,2 milliárd

2008.06.04. 09:57 | Red Velvet | Szólj hozzá!

A kormány a közelmúltban kezességet vállalt a nyíregyházi székhelyű Advertum Kft. 5,2 milliárd forintos banki hitelfelvételéhez, amiből a cég kifizeti a labdarúgó Profi Liga Kft. 3,1 milliárdos, az állammal szemben fennálló tartozását. Továbbá kiépítené a magyar futball országos médiarendszerét, vagyis: megszerezné a Liga marketing- és reklámjogait. A kormány álláspontja szerint az indokolja az Advertumnak biztosított kormányzati hitelgaranciát, hogy az állam vissza akarja kapni a 3,1 milliárd forintot. A céggel úgy állapodtak meg: amint az Advertum Kft. hozzájut az 5,2 milliárd forinthoz, abból 3,1-et visszafizet. (Népszabadság, 2008. június 4.)

Ne elemzzük most a szerencsés nyertes Veres Jánoshoz fűződő kapcsolatát, se a Liga tartozásának mibenlétét, sőt, úgy általában azt a nagyszabású lopadékot sem, amit nálunk valamiért futball-marketingjogoknak hívnak. Csodákozzunk rá csak úgy pőre tisztaságában az eredeti bársonyos gazdasági képétre! Adott egy piaci szereplő (Profi Liga Kft.), amelyik nem kis pénzzel lóg az államnak.  Az állam ezt megszorozza 1,6-tal és a csinos summát átadja egy másik cégnek (Advertum Kft.), majd megkérleli, hogy a másik cég tartozását ebből fizesse vissza. Ezzel persze a kiadás mellett lemondott az eredeti követelésről is. Persze ez csak hitelgarancia, de ha az állam a leghülyébb arcát mutatja, miért fizetné bárki vissza helyette az összeget? Ha kocsmában azt hallom valakitől, hogy Józsi tartozik egy sörrel, de hogy ne maradjon szégyenben, meghívlak téged kettőre és abból egyet adjál vissza, akkor az ingyensör elfogyasztása után azért szólok a jótékony kolléga gondviselőinek...

A bejegyzés trackback címe:

https://barsonyosreform.blog.hu/api/trackback/id/tr25502771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: foci veres jános osztogatás
süti beállítások módosítása