Bársonyos Reform

A bársonyos reformoktól tényleg nem kell félni, nem fognak fájni. A konvergencia, versenyképesség jelszava kapitalista métely, ezektől most megvédjük a népet. Red Velvet bácsi összegyűjti nektek, mitől kap erőre a magyar gazdaság. Az első három hét eredménye: -420 milliárd!

Utolsó kommentek

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kezdődik a költekezés

2008.05.21. 11:46 | Red Velvet | Szólj hozzá!

Veszélybe kerülhet a jövő évi 3,2 százalékos GDP-arányos deficitcél az utóbbi időben beharangozott kormányzati lépések hatására. Ismeretes: a kabinet megemelné az egészségügyi dolgozók és a pedagógusok bérét, s már májusban kifizették az ősszel esedékes nyugdíjemelést. Egyes vélemények szerint a 2009-es makrocélok már ilyen jóléti lazítások nélkül sem teljesülhetnek. Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) arra figyelmeztet: a 3,6 százalékos kormányzati előrejelzés helyett legalább 4,5 százalék lesz a pénzromlás jövő évi üteme, ez együtt járhat a bruttó keresetek mértéken felüli emelkedésével. Ha a kormány ragaszkodna a lefektetett kiadási szintekhez, lenne fedezete egy kisebb mértékű adócsökkentésnek is – véli az ÁSZ.

Előre hozott nyugdíjemelés, bérnövelés az egészségügyi dolgozók és a pedagógusok részére – ilyen hírek hallatán joggal vetődik fel a kérdés, hogy a választások közeledtével költekezésbe fog-e a kisebbségi kormány. Bár a jövő évi büdzsében a szociális kiadások csökkentése volt lefektetve, ebből – a mostani politikai felállást is tekintve – valószínűleg semmi sem valósul meg.  Érzékelhető az egészségügyi kiadások felől is kockázat, a szaktárca utóbbi időben tett megjegyzéseiből arra lehet következtetni, hogy az idén bevezetett volumenkorlátok felpuhulhatnak, ehhez járul hozzá a vizitdíj megszüntetése miatti keresletfelfutás is. (Világgazdaság, 2008- május 21.)

Tömör összefoglalója a bársonyos reformoknak. Nincs is mit hozzátenni.

A bejegyzés trackback címe:

https://barsonyosreform.blog.hu/api/trackback/id/tr9480283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: gazdaság fogyasztás egészségügy költségvetés osztogatás béremelés pedagógus nyugdíjemelés
süti beállítások módosítása