Bársonyos Reform

A bársonyos reformoktól tényleg nem kell félni, nem fognak fájni. A konvergencia, versenyképesség jelszava kapitalista métely, ezektől most megvédjük a népet. Red Velvet bácsi összegyűjti nektek, mitől kap erőre a magyar gazdaság. Az első három hét eredménye: -420 milliárd!

Utolsó kommentek

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Gyurcsány sok pénzt ad a zseniknek -40 milliárd

2008.05.24. 11:35 | Red Velvet | Szólj hozzá!

A tehetségek gondozását célzó programokra rendelkezésre állnak a szükséges források: ezek közül a Magyar Géniusz Programra 40 milliárd forintot fordít a kormány - közölte Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a Felsőoktatás-Tehetség-Bologna 2008 címmel rendezett tanácskozáson.

A kormányfő hangsúlyozta: az elmúlt évekhez képest lényegesen több pénz lesz tehetséggondozásra. Ma ugyanakkor nem ez a legnagyobb kérdés - mondta a miniszterelnök, hozzátéve: évek óta először fordul elő, hogy az anyagi támogatásról kevésbé kell beszélni, sokkal inkább arról kell szót ejteni, hogy miről is szóljanak ezek a programok.Hatalmas felelősség a tehetséggondozás. Aki ezt a vállalja, olyan felelősséggel tartozik, amelynek hosszú távú elkötelezettségben kell testet öltenie - jelentette ki. Mindenkiben van valamilyen tehetség, nem egyfajta, hanem ezerfajta, és mind az ezret meg kell találni - mutatott rá a kormányfő. (Híradó.hu, 2008. május 23.)

Bársonyos feladványunk: ha ezerfajta tehetségre 40 milliárd forintot szánunk, hány forintot ér egyfajta tehetség? A tehetséggondozás szükséges forrását a világ boldogabbik felén úgy hívják: tandíj.   Minél többet szed be egy egyetem, annál több pénzt tud fordítani a kiemelkedő képességű diákok oktatására, sőt felkutatására. Neki is érdeke ugyanis, hogy minél több tehetséges diák és tanár fémjelezze az egyetemet, - annál  többen jelentkeznek ugyanis, és annál több lesz a tandíjbevétel. Az államnak is van költeni valója, ezt viszont rászolultsági alapú szociális támogatásnak hívják.

A bejegyzés trackback címe:

https://barsonyosreform.blog.hu/api/trackback/id/tr81485212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: gyurcsány felsőoktatás reform osztogatás
süti beállítások módosítása