Bársonyos Reform

A bársonyos reformoktól tényleg nem kell félni, nem fognak fájni. A konvergencia, versenyképesség jelszava kapitalista métely, ezektől most megvédjük a népet. Red Velvet bácsi összegyűjti nektek, mitől kap erőre a magyar gazdaság. Az első három hét eredménye: -420 milliárd!

Utolsó kommentek

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Vasbeton bársonyprogram: -12 milliárd

2008.06.08. 20:50 | Red Velvet | Szólj hozzá!

Az év végéig csaknem 12 milliárd forint áll rendelkezésre az Új Magyarország lakás-felújítási program pályázatainak támogatására - mondta Jauernik István, az Önkormányzati Minisztérium államtitkára Nyíregyházán. A panel-, ipari technológiával készült lakások korszerűsítésére december 31-ig 10 milliárd forint támogatást fordíthatnak a pályázók - mondta a tárca tisztségviselője, amikor megnyitotta a beruházási lehetőségeket bemutató interaktív kiállítást. 

Az államtitkár hangsúlyozta, hogy a kormány döntése alapján a következő két évben is legalább évi 10-10 milliárd forint támogatással segítik a lakás-felújítási program folytatását. Megjegyezte, hogy a korábbi panelprogramban 190 ezer lakás újítottak fel Magyarországon, s ahhoz 34,4 milliárd forinttal járult hozzá a költségvetés.
Az államtitkár a kiállítás sajtótájékoztatóján kiemelte: az egyre növekvő energiaárak ellensúlyozásáért nagyobb hangsúlyt kell helyezni a takarékosságot szolgáló fejlesztési programokra. 


Ne foglalkozzunk most azzal, kell-e az államnak magántulajdonú lakások felújítására fordítania, és ha igen, eldöntheti-e hogy egy építési technológiát előnyben részesít. Talán dolga, talán szeretetheti is jobban a panelt, mint a vályogot vagy a gázbetont. Azon se akadékoskodjunk, hogy vajon miként hasznosult (hasznosulhatott-e) a lakásonként 180 ezer forintos állami támogatás. Egyszerűen tegyük fel az alapkérdést: ha egy programra évi 10 milliárdot szán a kormány, hogy lesz hirtelen fél év alatt 12 milliárdja? Ha kis szerencséjük van, Bayer Zsolt már meg is írta a következő panelprolis opuszát és össze is állt a bársonyos kormányprogram munkásmozgalmi fejezete. (Köszönet CrL nevű olvasónkan a linkért.)

A bejegyzés trackback címe:

https://barsonyosreform.blog.hu/api/trackback/id/tr2510166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: panel költségvetés osztogatás
süti beállítások módosítása